Foto: Magnus Wegler

vraksafari med undervattensrobot

Vill du komma riktigt, riktigt nära ett vrak, och se det live? Då skall du följa med på vraksafari med undervattensrobot. Vid ett av vraken sjösätts en ROV (Remotely Operated Underwater Vehicle) som fjärrstyrs av en ROVpilot ombord på båten. ROVn är utrustad med en högupplöst kamera och inbyggd belysning. När roboten utforskar vraket på havsbotten, ser du allt live på en av båtens bildskärmar.

Efter liveupplevelsen, åker vi vidare på vraksafari. Under färden besöker vi flera vrakplatser och Herman Lindqvist berättar historierna om de mytomspunna vraken samtidigt som du ser unika undervattensfilmer ombord på båten Vindbådan.

Vad hände den där ödesdigra dagen när Anna Maria sjönk? Vart var regalskeppet Riksäpplet på väg och vad hade hon i sin last? Finns det fortfarande kanoner ombord på Dalarövraket? Och vad hände med besättningen när Ingrid Horn gick till botten?

Guide följer med under hela utfärden, som är lika spännande för barn som för vuxna. Turen tar ca. 2,5 timme och utgår från Dalarö. Fika ombord är inkluderat.
Min. antal personer är 20
Utfärden kostar 1.295kr för vuxna och 795kr för barn under 12 år

förfrågan